Prije par dana lovci Lovačke sekcije „Osječani“ zabilježili su još jedan uspjeh. U dva dana odstrijelili su dva šakala. Ova rijetka zvijer našla se na prostoru gdje je nikad nije bilo, i to još u neposrednoj blizini lovačke kuće. Ishodišta svih akcija, štaba i baze ove sekcije. To potcjenjivanje lovaca šakali su platili glavom.

Prvi dan odstrel ove rijetke zvijeri izvršio je Mihajlo Marković, predsjednik lovačke sekcije. Onako, po službenoj dužnosti, za primjer članstvu. A drugi dan lovci su ponovo organizovali akciju na ove predatore, i ponovo uspjeh. Prvo je šakala koji se iznenada pojavio „načeo“ Mladen Vasiljević, ali ipak ovu rijetku zvijer sigurnim okom i rukom dokrajčio je Slobodan Lazarević. Naravno prije samog lova njihov šef im je saopštio da se taj dan lovi canis aureus, šakal, i tek onda je kreno lov i odstrel. Sve po pravilima lovstva.

Ovaj uspjeh lovaca nije slučajan. Prije par mjeseci su u jednom danu ubili četiri divlje svinje. Smirenu ruku i sigurno oko su imali: Miloš Tomić, Aleksa Mijatović, Željko Milošević i opet pomenuti Mihajlo Marković. U medjuvremenu bilo je tu još „sitnijih“ odstrela, pa sve to zaslužuje da se napiše koje slovo o ovoj sekciji.

Kako su lovci sami po sebi ćutljivi i ne vole se hvaliti svojim uspjesima, bilo je teško doći do njihove izjave i do prave lovačke priče, te se navodi iz ovog teksta temelje na uvijek pouzdanim i provjerenim seoskim pričama, kao i na fotografijama, koje lovci onako stidljivo i bez želje da se eksponiraju stavljaju na fejsbuk. Pa kome zapne za oko zapne.

Lovačka sekcija u Osječanima broji pedesetak lovaca. Karakteriše ih veliko drugarstvo i stalna druženja. Složni su u svim akcijama, pa su tako sebi napravili veliku i lijepu lovačku kuću na Drijenovima, koja dominira cijelim krajem. Kuća je uređena i prepuna je trofeja.

 

Izvor: www.dobojski.info

Prethodni članakVajar Drago Doboju poklanja 60 godina umjetničkog stvaralaštva
Naredni članakU porastu “pranje” novca u BiH