Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 320 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 25 osoba.

Radi se o 12 muškaraca i 13 žena.

Prema mjestu prebivališta, 24. 6. 2022. godine, prijavljene su četiri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Bijeljine, Višegrada, Kneževa, Laktaša i Modriče i jedna osoba iz Prijedora.

25. i 26. 6. 2022. godine prijavljeno je osam osoba iz Banjaluke i dvije iz Prnjavora.

26. 6. 2022. godine Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja, a radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi srednje i starije životne dobi iz Banjaluke i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 112.425 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.382 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 426.629 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 61, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 31, a u ostalim bolnicama 30. Na respiratoru je pet osoba.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakPočelo polaganje prijemnih ispita
Naredni članakPraćenjem inercije sna osigurajte jutarnju naspavanost