Vijesti

Turizam razvojna šansa Republike Srpske (VIDEO)

U Banjaluci će danas biti organizovana konferencija “Turizam obogaćuje: Turizam razvojna šansa Republike Srpske”.

Kroz panel diskusije biće razmotreni strateški pravci razvoja turizma i uticaj turizma na ekonomski razvoj Srpske.

Konferenciju organizuje Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

– Srpska ima Strategiju razvoja turizma od 2021-2027, a jedan od ciljeva je zapošljavanje najmanje 15 odsto više radnika kroz razvoj turizma, ali i povećanje pet odsto BDP-a Republike Srpske. Namjera je da se do 2027. godine u Republici Srpskoj poveća i četiri odsto teritorije koja će biti definisana kao zaštićeno područje – rekao je Saša Aćić iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske za Radio Republike Srpske.

Kako Aćić ističe, veoma važan segment je i razvoj turističkih proizvoda i ljudskih potencijala u turizmu, kao i češće isticanje primjera dobre prakse, koji će biti predstavljeni na konferenciji. On je najavio učešće predstavnika ministarstava, turističkih organizacija, međunarodnih i domaćih institucija i organizacija te poslodavaca koji posluju u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Kroz razmjenu znanja i iskustava, ova konferencija trebalo bi da identifikuje najefikasniji načini punog iskorištavanja turističkih potencijala Republike Srpske, kao i dobijanje adekvatnih odgovora na stalne promjene u sektoru prouzrokovane globalnim promjenama.

Turizam kao razvojna šansa Srpske – jedna je od tema i Јutarnjeg programa RTRS-a:

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close