”Radio-televizija Republike Srpske sinoć je još jednom pokazala da je u službi samo jednog čovjeka – predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. RTRS je sinoć emitovala emisiju „Ćirilica“ u kojoj je Dodik bio gost i time je opet dokazano da javni servis Republike Srpske ne odgovara građanima koji je plaćaju, već samo i jedino Dodiku”, saopšteno je iz SDS-a.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

”Dodik je do sada 11 puta gostovao u „Ćirilici“, a RTRS je svako gostovanje u ovoj emisiji emitovao. Istovremeno su ignorisali gostovanja drugih političara iz Republike Srpske – Mladen Ivanića, Dragana Čavića, Ognjena Tadića.

Gledaoci koji su sinoć u Republici Srpskoj željeli putem Mtela direktno gledati privatnu ”Happy TV” pred sobom su imali upozorenje da sadržaj „nije za mlađe od 18 godina“ i zaključan kanal, ali to nije smetalo javnom servisu Republike Srpske da taj isti taj program emituju otvoreno i bez upozorenja.

Srpska demokratska stranka postavlja još jednom pitanja: zašto RTRS emituje „Ćirilicu“ samo onda kada gostuje Dodik? Da li je RTRS javni servis svih građana ili samo jednog čovjeka? Da li se uređivačka politika RTRS kroji na uredničkom kolegijumu ili u Dodikovom kabinetu pod budnim okom medijskih i inih drugih savjetnika? Zašto RTRS ignoriše druge političare iz Republike Srpske koji gostuju u „Ćirilici“?

Sramotno je, i za javni servis nedopustivo, da u silnoj žurbi da se dodvore svom glavnom šefu, puste potpuno tehnički nepristojan i neprilagođen „direktan prenos“ u kojem se iznad glave predsjednika Republike 30 puta vrti najava sutrašnjeg gostovanja Jelene Karleuše na televiziji Happy, kao i reklame za „Zvezde Granda“. Zar predsjednik Republike da reklamira i Jelenu Karleušu? Nakon svega je jasno da se stare prakse nastavljaju i da niko neće odgovarati na zloupotrebu javnog servisa koji ne smije da bude satelit samo jedne stranke i jedne ličnosti.

Isuviše odani i neprofesionalni, odgovorni ljudi javnog servisa u istu ravan stavili su predsjednika Republike Srpske, ,,Zvezde Granda” i Jelenu Karleušu.

I s obzirom na to da je u emisiji koju je direktno prenosila RTRS, predsjednik Republike Milorad Dodik iznio gomilu beskurpuloznih laži na račun funkcionera Srpske demokratske stranke, a što je javnost u Republici Srpskoj pratila putem RTRS, od generalnog direktora RTRS tražimo da u istom trajanju od dva sata i pet minuta i u terminu u radnom danu ( od 21 čas do 23:05 ) obezbijedi gostovanje funkcionera Srpske demokratske stranke kako bi ravnopravno mogli odgovoriti na sve laži i klevete iz usta Milorada Dodika. Očekujemo da do kraja sedmice budemo obaviješteni o terminu emisije!”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Informativna služba SDS-a

Prethodni članakKonačan dogovor narednih dana?!
Naredni članakOko 1. 200 lovaca ove godine loviće vuka na Ozrenu