Mladomuslimanska SDA filozofija nametnula je Bošnjacima okvir u kojem je kompromis sa Srbima i Hrvatima izdaja, jer su oni neprijatelji ideje koje treba nadjačati, a ne sa njima živjeti i dogovarati se, izjavio je danas savjetnik predsjednika Republike Srpske Milan Tegeltija.

Tegeltija je naveo da ideja BiH kao bošnjačke nacionalne države guši BiH i drži je zarobljenom u vremenu.

On smatra da se svi bošnjački političari, htjeli to ili ne, svjesno ili nesvjesno, kreću unutar tog okvira, prema kojem suprotstavljanje toj ideji i izlazak iz okvira znači biti označen izdajnikom u bošnjačkom narodu.

Tegeltija je najavio i skoro osnivanje udruženja za istraživanje postupaka, imovine, poslova, prihoda i veza, kako je naveo, boraca protiv korupcije.

– Od rukovodilaca NVO do zaposlenih poimenično i ljudi sa kojima su u rodbinskim, prijateljskim i poslovnim vezama, uz maksimu “ako se baviš drugima, moraš sam biti čist” – naveo je Tegeltija na društvenoj mreži “Iks”.

Prema njegovim riječima, svi rezultati istraživanja koje će se sprovoditi kontinuirano biće redovno objavljivani i dostupni javnosti.

– Spektar istraživanja neće biti ograničen na nevladine organizacije, nego na sve osobe koje se u javnom prostoru predstavljaju kao “borci protiv korupcije” – naglasio je Tegeltija.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović: O promjeni imena Srpske, Lendo i njemu slični mogu samo da maštaju
Naredni članakDodik: U nakaradnoj BiH se pita Amerika, a u Srpskoj narod i njeni predstavnici