Izvođenjem Svetosavske himne „Uskliknimo s ljubavlju“,  te lomljenjem slavkog kolača učenici i profesori u Muzičkoj školi započeli su obilježavanje školske slave. Nakon toga su se nizale numere domaćih kompozitora, koje su učenici izvodili u horu, kroz kamernu muziku , ali i na klaviru, violini, harmonici i gitari.

Predhodna godina bila je uspješna, mnogo posla i takmičenja nas očekuje od proljeća, tako da se intezivno pripremamo za taj period, izjavio je Aleksandar Vukojević direktor Muzičke škole.

Brojnim nagradama nadaju se i u ovoj godini. Iz svakog odsjeka najmanje desetak učenika učestvuje kako na republičkim tako i na međuanrodnim takmičenjima.  Ivana Ilić ljubitelj  je klavira. Da svira na ovom instrumenta počela je prije pet godina, a kao i na svakom početku bilo je uspona i padova. Uprkos svemu, danas se može pohvaliti učešćem na brojnim takmičenjima, ipak, jedno joj je omiljeno..

Išla sam najviše na takmičenja iz solfeđa jer volim teoriju muzike, rezultati su bili dosta dobri, u Novom Sadu smo dvije godine uzastopno osvajali prvo mjesto, u Banja Luci treće, kaže Ivana.

Uz klavir Din Karalić svira i gitaru. Podjednako uživa muzicirajući na oba instrumenta i sve žanrove.

Sviram sve, od onoga što radimo u školi pa do nekih kompozicija koje sam nađem na internetu, priča Din.

Ovu obrazovnu ustanovu pohađa 165 učenika, a stečeno znanje u muziciranju široj javnosti predstavljaju na koncertima koje organizuju na pologudištu i kraju školske godine.

RTV Doboj

 

Prethodni članakDoboj: Grad nastavlja da pomaže bubrežne bolesnike
Naredni članakTradicionalno druženje Izvornjaka na Savindan