Vijesti

Sutra ugovor za izgradnju dionice Banjaluka-Doboj na Koridoru “Pet ce”

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Jan Braun potpisaće sutra u Sarajevu ugovor o grantu za izgradnju dionice Banjaluka-Doboj na Koridoru “Pet ce”.

Novac za gradnju ove dionice obezbijedila je EU, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora. 

U ime donatora potpisivanju će u 9.30 časova u zgradi parlamenta BiH prisustvovati šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark. 

Izjave za medije planirane su nakon potpisivanja. 

Predstavnici “Auto-puteva” i konzorcijuma koji čine kompanije “Integral inženjering” iz Laktaša i “Granit” iz Skoplja potpisali su u martu u Banjaluci ugovor o izgradnji prve faze auto-puta na Koridoru “Pet ce” kroz Republiku Srpsku, na pravcu između petlji Johovac /Tovira/ i Rudanka /Kostajnica/, a vrijednost ove faze auto-puta, kako je tada rečeno, iznosi 62,5 miliona evra. 

Auto-put na Koridoru “Pet ce”, čija je ukupna dužina 46,6 kilometara, biće izgrađen u četiri faze, a vrijednost kompletnog projekta od Doboja do Vukosavlja procijenjena je na 500 miliona evra. 

Početak radova na mostu “Bosna” u mjestu Tovira kod Doboja, na kraju Auto-puta “9. januar” Banjaluka-Doboj, ozvaničen je 17. juna.

Foto: N.N.

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close