Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, rekao je da će unutrašnji dogovor u BiH biti jedino moguć.

– Taj dogovor mora biti zasnovan na tome da stranci ne mogu ovdje da komanduju. Mi smo donijeli odluke u NSRS kako ćemo se odnositi prema Ustavnom sudu BiH i nelegalnom visokom predstavniku. Mislim da smo delegitimisali i jedne i druge, kao i ljude koji su bili izazivači kriza u BiH – rekao je za RTRS Stevandić.

Istakao je da su sve krize u BiH proistekle iz odluka Ustavnog suda i djelovanja, kako kaže, nelegalnog visokog predstavnika.

– To je ta struktura, tri stranca u Sudu i jedan u OHR, uvijek su bili uzroci kriza. Ne treba im davati preveliku važnost i treba jednostavno reći da potvrđuju sve ono što smo godinama govorili. Potpuno sam siguran da će politički faktori u FBiH razumjeti potrebu da se dogovorimo i oko stranih sudija. Nadam se da ćemo tu naći kompromis, jer nema ni za njih dobrih rješenja, a niti Sud može da funkcioniše bez sudija iz Srpske – naveo je Stevandić.

Navodi da je prevršena mjera i kod nelegalnog visokog preedstavnika, jer nema legalno imenovanje i lažno se predstavlja, tako da, kako kaže Stevandić, ni on više ne može da utiče na politike procese ili dešavanja u Srpskoj ni u FBiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDžatras: Pismo Rajlija dio kampanje protiv Srpske i Dodika
Naredni članakNema kašenjenja u isplati mjesečnog boračkog dodatka