Predsjednik NDP-a Dragan Čavić tvrdi da se Republici Srpskoj i Elektroprivredi sprema nova tužba, vrijedna 100 miliona maraka, i to od ruskih investitora koji odustaju od trećeg bloka u Ugljeviku. Čavić kaže i da Elektroprivreda prikazuje lažne rezultate i da je to preduzeće u 2016. godini prikazalo dobit, a revizori gubitak od preko 80 miliona maraka.

Predsjednik NDP Dragan Čavić, koji je boravio u Trebinju, kaže da ima pouzdane informacije da propada priča oko trećeg bloka Termolektrane Ugljevik i partnerstva Vlade sa ruskim investitiorom i da je u pripremi oštetni zahtjev prema Republici Srpskoj težak oko 100 milion maraka.

-U ovom trenutku taj čovjek prodaje i hotel u Ugljeviku i Rudom, potpuno je zaustavio radove u HE Rudo. Poslije nekoliko pokušaja da se riješi konceseije i da se riješi da barem nešto naplati kada je u pitanju Ugljevik odlučio je da pokrene spor protiv Republike Srpske I to će vrlo brzio  biti s njihove strane potvrđeno. To je katastrofalno, ČEZ nam se ponavlja, ali samo u duplo težem i gorem izdanju”, kazao je Čavić.

On kaže i da u Elektroprivredi stvaraju lažnu sliku, da su u svojim rezultatima za 2016. godinu prikazali dobit od osam miliona, a da su nezavisni revizori utvrdili gubitak od čak 80 miliona. Čavić navodi i da unutar tog holdinga uništavaju preduzeća kao što su hidrelektrane na Trebišnjici i Drini, koje od Elektroprivrede čekaju 14 odnosno 24 mjeseca da naplate ono što proizvedu jer se njihovim novcem krpe gubici u skoro svim ostalim preduzećima.

-Lažno prikaziovanje takvog stanja i vrlo lošeg stanja u Elektroprivredi je rezultat višegodišnje vladavine iste grupe ljudfi i višegodišnje pljačke ovog privrednog resursa Republike. Kada isporuče elketričnu energiju HET čeka 14 mjeseci da se naplati,  a sa Višegradom je još gore. HE Višegrad čeka naplatu preko 24 mjeseca, a RiTe Gacko avansno naplaćuje. To dovodi posebno rentabilna preduzeća u tešku situaciju umjesto da budu nosioci investicionog razvoja oni ustvari finansiraju sve dubioze koje ERS proizvodi”, kazao je Čavić.

(BN)

Prethodni članakSindikalna korpa skoro 2.000 KM
Naredni članakPrevoznici traže pomoć od Vlade