Samsung je predstavio Tab Active 4 Pro prije nešto više od godinu dana, a čini se da bi njegov nasljednik mogao debitirati u nadolazećim mjesecima.

Nedavno su se pojavile FCC liste za ovaj nadolazeći tablet koje bacaju svjetlo na određene aspekte iako konkretno ime još nije potvrđeno. Jedna od glavnih funkcija novog uređaja je da će kao i kod prethodnika imati bateriju koju korisnik može zamijeniti.

Otkriveno je da se Samsung sprema predstaviti dvije verzije ovog tableta sa različitim brojevima modela: SM-X300 za Wi-Fi verziju i SM-X306B za model opremljen 5G podrškom. Prema neslužbenim informacijama očekivana cijena za ove tablete je oko 800 eura, a što je u skladu sa cijenom prošlogodišnjeg Tab Active 4 Pro modela. Osim toga slično svom prethodniku, novi će tableti dolaziti sa uključenom S-Pen olovkom.

Nedavno je Samsung predstavio svoju Galaxy A9 seriju pristupačnih tableta za globalno tržište te za sada ova linija tableta uključuje Galaxy Tab A9 i A9+ modele. Galaxy Tab A9 ima LCD ekran od 8,7 inča, dok Tab A9+ model nudi veći ekran od 11 inča. Samsung je A9 opremio baterijom od 5.100 mAh, dok njegov veći brat Tab A9+ ima bateriju od 7.040 mAh. Oba modela podržavaju punjenje od 15W, ali važno je napomenuti da punjač nije uključen i mora se kupiti zasebno.

Foto: Samsung/Ilustracija

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakPravila vožnje u kružnom toku
Naredni članakPadaju cijene polovnih automobila u Njemačkoj