Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Doboj danas su, povodom Nedjelje Crvenog krsta, obišli porodilište gradske Bolnice “Sveti apostol Luka” i uručili osam paketa opreme i potrepština za novorođenčad.
Načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Gordana Sredanović navela je da je od početka godine rođeno 392 mališana, što je više u odnosu na posmatrani period prošle godine, te zahvalila za pakete za najranjivije kategorije – majke i njihove bebe.

Sekretar dobojskog Crvenog krsta Marina Protić rekla je da su obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta otpočeli uručenjem paketa za bebe rođene tokom ovog perioda i da je to simbolična poruka potrebe povećanja nataliteta u ovom gradu, ali i u Republici Srpskoj.

Protićeva je rekla da će danas uručiti i 130 članskih karata novim članovima Crvenog krsta prvačićima Osnovne škole Vuk Stefanović Karadžić, te najavila da će u toku sedmice promovisati svoje redovne programske aktivnosti, te obići socijalno ugrožene sugrađane i višečlane porodice.

Ona je najavila i realizaciju pokazne vježbe pružanja prve pomoći i djelovanja u vanrednim situacijama.

Jelena Arsenić iz Gradske organizacije Crvenog krsta Doboj zadovoljna je odzivom volontera, kojih je trenutno 70 aktivno, te napomenula da oni predstavljaju njihovu pokretačku snagu u realizaciji programskih aktivnosti.

Nedjelja Crvenog krsta obilježava se do 15. maja pod sloganom “Porodica humanosti”.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Cilj rano otkrivanje karcinoma dojke, danas besplatna mamografija u Lipcu
Naredni članakCIK BiH: Lokalni izbori 6. oktobra