Sljedeća generacija Alfa Romeo automobila započeće novim Giulia modelom, i bez obzira na to što stiže za dvije godine, Stellantis je već otkrio dosta o njemu.

Kako su rekli iz kompanije, nova Giulia bi pozadi mogla da izgleda slično kao Peugeot 4008, ali će vjerovatno biti nešto tradicionalnijeg dizajna, smatraju na specijalizovanom portalu Motor 1.

Dalje, Giulia će deliti platformu sa Doge Charger modelom, ali će fleksibilna arhitekura Alfe značiti da će ipak biti jedinstvena, odnosno može da, u odnosu na to, izmijeni dužinu, međuosovinsko rastojanje, širinu i visinu.

Šef Alfa Romea Žan Filip Imperato govorio je o tome koliko su u italijanskom brendu oduševljeni ovim automobilom.

“Dizajnirali smo bombu, nismo mogli da dovršimo posao a da se ne zaljubimo u ovaj automobil”, prokomentarisao je Imperato.

Što se tiče pogonskog sklopa, znamo za sada da će Giulia stići u dvije varijante, odnosno sa SUS motorom i električna, prenosi B92.

Električna verzija će u osnovnoj postavci imati 345 KS, dok će “srednja” imati čak 790 KS. Najjača verzija, Quadrifoglio, imaće 1.000 KS, što je značajan skok u odnosu na 550 KS koje ima njegov blizanac sa twin-turbo V8 motorom.

Ne zna se još kakav će biti pogonski sklop kod verzije sa SUS motorom, ali jedna od opcija bi mogao da bude 3,0-litarski Hurricane motor koji ima 420 KS ili 550 KS u već pomenutom Dodge Charger modelu.

Još je rano da znamo koliko će koštati nova Alfa Romeo Giulia, a trenutna verzija kreće od 45.000 dolara pa naviše, dok Quadrifoglio košta 83.000 dolara. Očekuje se da će i 2026 verzija koštati otprilike isto, ako ne i više – vjerovatno i do 100.000 dolara za novi Quadrifoglio.

Foto: Pexels/Ilustracija

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakDodik: Svako ima pravo da bude na svome; Suživot i tolerancija nemaju alternativu
Naredni članakJapan otkrio prvi 6G uređaj na svijetu