U balonu Sport park u Rudanci odigrana je završnica Respect lige za godišta 2005, 2007. i 2009. godište. U konkurenciji 2005. godište trijumfovao je Di five iz Doboj Istoka koji je u finalu bio uspješniji od Rudanke Omorika P.E.T rezultatom rezultatom 5:0, dok je treće mjesto osvojio Sportino Ma iz Maglaja. Za najboljeg golmana proglašen je Nikola Božić iz ŠF Rudanka Omorika P.E.T, a najbolji igrač je Amir Duraković iz pobjedničke ekipe ŠS Di five.

U konkurenciji 2007. godište laskavu titulu prigrabio je Napredak iz Zavidovića koji je slavio protiv Fortune iz Zenice rezultatom 2:1, a treće je osvojila domaća Rudanka Omorika P.E.T. Najbolji golman je Bilal Bukvić (Napredak), a najbolji igrač Džejlan Kamber (Fortuna).

U kategoriji 2007. godište najbolja je Rudanka Omorika P.E.T koja je u finalu savladala ekipu Fortune 3:0, a bronzane medalje osvojili su igrači Sportina Ma iz Maglaja. Za najboljeg golmana proglašen je Azur Šojko iz Fortune, dok je najbolji igrač iz pobjedničke Rudanke Omorika P.E.T Stefan Okolić.

REZULTATI:

  1. GODIŠTE:

Polufinale: Rudanka Omorika P.E.T (Rudanka-Doboj) – Sportino Ma (Maglaj) 5:0, Di five (Doboj Istok) – Fortuna (Zenica) 6:2.

Za treće mjesto: Sportino Ma – Fortuna 3:1

Finale: Rudanka Omorika P.E.T – Di five 0:5.

  1. GODIŠTE:

Polufinale: Napredak (Zavidovići) – Rudanka Omorika P.E.T  5:0, Fortuna – Di five 4:1.

Za treće mjesto: Rudanka Omorika P.E.T – Di five 2:1.

Finale: Napredak – Fortuna 2:1.

  1. GODIŠTE:

Polufinale: Rudanka Omorika P.E.T – Sportino Ma 7:0, Napredak – Fortuna 1:1 penalima 2:3.

Za treće mjesto: Sportino Ma – Napredak 2:0.

Finale: Rudanka Omorika P.E.T – Fortuna 3:0.


RTV Doboj
Nenad Vasić

Prethodni članakFAIR PLAY LIGA BUDUĆIH ŠAMPIONA: Trofeji idu u Šamac i Gračanicu
Naredni članakZvizdić danas sa Zoranom Zaevim