Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić razgovaraće danas, drugog dana posjete Makedoniji, sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Nakon razgovora predviđeno je potpisivanje Sporazuma o uslovima putovanja državljana dvije zemlje i Protokol o saradnji u obrazovanju između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva obrazovanja Makedonije.

Predviđeni su i susreti Zvizdića sa predsjednikom Makedonije Đorđem Ivanovim i predsjednikom Skupštine Talatom Džaferijem, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Zvizdić će sa Zaevim i premijerom Bugarske Bojkom Borisovim učestvovati u “Maršu života” u znak sjećanja na Jevreje deportovane iz Makedonije tokom Drugog svjetskog rata, a položiće i cvijeće na spomenik “7.144 makedonska Jevreja” kod Fabrike duvana u Skoplju.

Predsjedavajući Savjeta ministara prisustvovaće i komemorativnoj sjednici Skupštine Makedonije koja će biti održana povodom obilježavanja 75 godina od deportacije makedonskih Jevreja.

Delegaciju Savjeta ministara, koja boravi u posjeti Makedoniji, čine i ministri inostranih poslova Igor Crnadak, pravde Josip Grubeša, civilnih poslova Adil Osmanović i komunikacija i prometa Ismir Jusko.

Zvizdić je sinoć prisustvovao koncertu Makedonskog filharmonijskog orkestra koji je upriličen u okviru komemorativnog programa povodom 75 godina od Holokausta nad makedonskim Jevrejima.

Izvor: Srna

Prethodni članakRESPECT LIGA: Di Five, Napredak i Rudanka najbolji
Naredni članakKajina žalba ponovo odgodila uklanjanje kućica u Glamočanima