U sali Osnovne škole Radoje Domanović u Osječanima odigrana je završnica Lige budućih šampiona u organizaciji OFK Fair play iz Doboja u konkurenciji 2005. i 2007. godište. Učešće su uzele po četiri najbolje ekipe iz ligaškog dijela.

U kategoriji 2005. godište prvo mjesto osvojila je ekipa Borac iz Šamca koja je u finalu bila bolja od ekipe Don Bosco iz Žepča rezultatom 1:0. Treće mjesto zauzeo je Perfect iz Srebrenika koji su slavili protiv Natrona iz Maglaja rezultatom 3:1. Za najboljeg golmana u ovoj kategoriji proglašen je čuvar mreže Don Bosco David Perković, dok je najbolji igrač Jovan Sjenčić iz Borca.

Kod 2007. godišta trijumfovao je Eurofudbal iz Gračanice koji su porazili tim Don Bosco minimalcem 1:0, dok se na treću stepenicu pobjedničkog postolja popeo Perfect savladavši Zvijezdu uz Gradačca sa 1:0. Najbolji golman je Edin Preldžić (Don Bosco), a najbolji igrač je Ibrahim Tursunović (Eurofudbal).

REZULTATI:

  1. GODIŠTE:

POLUFINALE: Borac (Šamac) – Natron (Maglaj) 1:1 penalima 3:1 (Jovan Sjenčić, – Emmre Bašić), Don Bosco (Žepče) – Perfect (Srebrenik) 2:2 penalima 5:4 (Mario Jozinović i Kristijan Abramušić po 1, – Ferid Šerbečić 2).

Za treće mjesto: Natron – Perfect 1:3 (Ajdin Mustabašić,  – Antonio Pavić, Ivo Radošević i Ferid Šerbečić po 1).

Finale: Borac – Don Bosco 1:0 (Jovan Sjenčić).

  1. GODIŠTE:

Polufinale: Eurofudbal (Gračanica) – Perfect (Srebrenik) 3:0 (Ibrahim Tursunović 2, Adem Halidović), Don Bosco (Žepče) – Zvijezda (Gradačac) 2:0 (Ivan Tomas i Mateo Jakovljević po 1).

Za treće mjesto: Perfect – Zvijezda 1:0 (Irfan Kešetović).

Finale: Eurofudbal – Don Bosco 1:0 (Adis Softić).

RTV Doboj

Nenad Vasić

Prethodni članakRUKOMETNA PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE: Skauti nose bodove iz Doboja
Naredni članakRESPECT LIGA: Di Five, Napredak i Rudanka najbolji