Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović najoštrije je osudio fizički napad na Radmilu Simić, srpsku povratnicu u federalnu lukavačku mjesnu zajednicu Tumare, ističući da način izvršenja ukazuje na to da se napadači ne boje usred dana da napadnu srpske povratnike koji nemaju zaštitu.

– S obzirom na napade na Srbe u Tumarama i na Ozrenu koji su se dešavali prošle godine, rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ u Lukavcu je znalo ili moralo da zna da uvijek mora da ima spremnu patrolu pored kuća Simića – rekao je Radanović Srni.

Prema njegovim riječima, umjesto da rokovodstvo MUP-a u Lukvacu pruži maksimalnu podršku Srbima na Ozrenu, ono se bavi dnevnom politikom.

Fizički napad na Radmilu Simić, srpsku povratnicu u federalnu lukavačku mjesnu zajednicu Tumare, izazvao je strah kod malobrojnih Srba tog područja, koji su nezadovoljni što lokalne vlasti i policija ignorišu zahtjev da se održi zajednički sastanak o narušenoj bezbjednosnoj situaciji, izjavio je predsjednik te mjesne zajednice Ljubiša Mijatović.

Mijatović je rekao da je Simićeva napadnuta usred dana na kućnom pragu o čemu je 26. januara obaviještena i policija koja je izvršila uviđaj, ali nije pronašla počinioca.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Bilo bi najbolje da se održi dogovor iz Laktaša (VIDEO)
Naredni članakUsvojen Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o VSTS