Servisne informacije

PUTEVI: Oprezno voziti zbog poledice

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH poledica je na većini puteva zbog niske temperature vazduha i mraza, posebno u višim planinskim predjelima, gdje mjestimično ima i ugaženog snijega, pa je potrebna opreznija vožnja, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom pravcima Bistrica – Podgrab i Ukrina – Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Lapišnica-LJubogošta zbog radova u tunelu “Čeljigovići” i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu “Ugar”.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog pravca Banjaluka – Stari Majdan dva, te na regionalnom putu Ugljevička Obrijež – Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica “Numera”, kao i na dionici Šipovo – entitetska granica /Novo Selo/.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu granični prelaz Vardište – entitetska granica Novo Goražde – entitetska granica Ustikolina – Gacko, na dionici entitetska granica Stanić Rijeka – entitetska granica Karuše, te na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka – auto-put – Banjaluka – Sim Impeks.

U FBiH zbog radova u tunelima Crnaja i Skela na pravcima Konjic-Jablanica i Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Usporen je saobraćaj i na pravcima: Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Foto: depo.ba

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close