Servisne informacije

Putevi: Kolovozi mokri i klizavi, a ima i magle

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova, te preko planinskih prevoja, vidljivost je smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog sanacije odrona. 

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, zbog čega je saobraćaj izmijenjen. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac saobraća se jednom trakom, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani. 

Zbog deminiranja na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, opština Brod, biće privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je i izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka/Rebrovac/-Čelinac, a odvija se naizmjenično jednom trakom. 

Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

U toku su radovi na vijaduktu “Bojnik” na dionici auto-puta A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje će se do kraja aprila saobraćati usporeno, jednom trakom. 

Saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, a teretna vozila iznad sedam tona ukupne mase putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Zbog radova u tunelu “Vranduk dva”, na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, formiraju se duže kolone u oba smjera. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor, a prelazak je omogućen pješacima i biciklistima. 

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, zbog bezbjednosnih razloga. 

Auto-moto savez Republike Srpske pustio je u rad video-kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se posredstvom internet stanice www.ams.rs.com ili mobilne android aplikacije AMS upoznaju o stanju saobraćaja na tim graničnim prelazima. 

Vozači sada imaju mogućnost da provjere stanje saobraćaja na 10 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

Foto: www.logisticmagazon.com

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close