Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevanvić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima biti donesena sutra na sastanku vladajuće koalicije.

– Smatramo da naše kolege iz opozicije koje se danas nisu odazvale sastanku od početka rade sa Kristijanom Šmitom i pojedinim ambasadama – naveo je Stevandić na konferenciji za novinare.

Naveo je da opozicija želi da koristi resurse CIK-a kako bi mijenjali volju naroda.

– Čak su nam uputili uvredljive konatacije odmah nakon što smo uputili poziv za sastanak – naveo je Stevandić.

Dragan Đurđević, predsjednik Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj”, izjavio je danas da Republika Srpska mora imati svoj izborni zakon i da Centralna izborna komisija BiH ne zaslužuje da sprovodi izbore na nivou lokalnih zajednica i za poslanke Narodne skupštine Srpske.

– CIK je pokazala da loše radi. Radi se o grupi ljudi koja nikom ne podnosi račune, a sada imaju velika ovlaštenja. Mišnjenja sam da sledeće izbore treba da sprovodi Republička izborna komisija prema Izbornim zakonu Srpske – rekao je Đurđević na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka predstavnika političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj, koje imaju poslanike u parlamentu i odbornike u lokalnim skupštinama.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak predsjednika stranaka sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u Parlamentu i odbornike u skupštinama gradova o Izbornom zakonu i dogovoru o nastupu na lokalnim izborima.

Sastanku su prisustvovali lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Demosa Nedeljko Čubrilović, te predstavnici Socijalističke partije Srđan Todorović, SPS-a Maksim Skoko, te stranaka vladajuće većine koje imaju odbornike u lokalnim skupštinama.

Predstavnici opozicionih stranaka nisu se odazvali pozivu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića i nisu prisustvovali sastanku.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Sutra toplo i promjenljivo, poslije podne kiša
Naredni članakDodik: Kukavčki čin opozicije, ne interesuju ih građani Srpske (VIDEO)