Vijesti

Petrović: Zajedničke institucije nisu dom za nezbrinuti kadar propalih politika

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Obren Petrović izjavio je Srni da zajedničke institucije BiH nisu sarajevske, niti dom za nezbrinuti kadar propalih politika.

Upitan da prokomentariše odluku ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turkovića da Gordanu Miliniću potpiše rješenje o raspoređivanju na poziciju ministar-savjetnik u Pekingu, uprkos zaključku Predsjedništva BiH da niko ne može ići u diplomatsko-konzularna predstavništva i ambasade BiH po svijetu dok ne bude urađena nova sistematizacija u MIP-u, Petrović je rekao da će SDA učiniti sve za svog nikad prežaljenog partnera u Sarajevu, ranije tzv. Savez za promjene, sada SDS i PDP, pa tako i na zbrinjavanju njihovog kadra.

– Za njih procedure ništa ne znače kada treba uhljebiti one koje sadašnja većina razriješi dužnosti zbog isteka mandata. Dotični /Gordan Milinić/ će ostati upamćen po najvećem broju prisustva konferencijama, sajmovima i ostalim turističkim mimikrijama, a krajnji ishod bio je – nula investicija – istakao je Petrović.

Kada je riječ o ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Biseri Turković, Petrović je konstatovao da se “ona po ko zna koji put ponaša kao vladarka i jedina koja odlučuje u BiH, samo što pri tom zaboravlja na kojim principima funkcioniše BiH, a očito da uticaj na to ima njen predug boravak u stranim zemljama”.

– Za sve objektivne, realne ljude ovo je samo još jedan u nizu dokaza da su svi lažni, nedokazani napadi na Milorada Dodika bili u režiji SDS-a i SDA. Znajte da je Turkovićeva ovim dobila bitku, ali ne i rat. Klub poslanika SNSD-a će na prvoj redovnoj sjednici Predstavničkog doma pokrenuti raspravu o ovom pitanju, jer zajedničke institucije BiH nisu sarajevske, niti dom za nezbrinuti kadar propalih politika – poručio je Petrović.

Foto: glas-regije.com

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close