U okviru obilježavanja 9. januara – Dana Republike, danas je u Banjaluci položeno cvijeće na spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka.

Cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama položili su generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Јelan Pajić Baštinac, ministar rada i boračko invalidske zaštite Danijel Egić i predstavnici Saveza logoraša Srpske, kao i građani.

Egić je rekao da je smrt 12 beba nesumnjivo jedan od najstrašnijih i najtužnijih trenutaka u novijoj srpskoj istoriji, kada je odlukom svjetskih moćnika o zabrani letova zbog nedostataka kiseonika ugašeno 12 nevinih, tek rođenih života.

On je rekao da na ovakve teške događaje iz istorije mora da se ukazuje na svim proslavama i jubilejima i da mora biti odati počast.

Delegacija Republike Srpske položila je vijenac na spomen-obilježje bivšeg predsjednika Republike Milana Јelića u Modriči.

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Mihailovoć rekao je da svi u Republici Srpskoj koji se sjećaju Јelića znaju šta je učinio kroz politički, privredni i sportski rad.

On je poručio da Republika Srpske nikada neće zaboraviti Milana Јelića.

Izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić rekao je da se Republika Srpska, slaveći svoj rođendan, sjeća i svog predsjednika Јelića, velikog čovjeka koji je dao ogroman doprinos u razvoju Republike Srpske, privrede, sporta i kulture.

Јelićev sin Petar rekao je da je porodici velika čast što građani Republike Srpske ne zaboravljaju šta je Milan Јelić učinio za Republiku Srpsku.

Počast šestom predsjedniku Srpske odali su izaslanici predsjednika Republike Srpske, Narodne skupštine, srpskog člana Predsjedništva BiH, predstavnici nevladinih organizacija, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka i opštine Modriča.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakKampanja “Čitajmo zajedno” ukazuje na dobrobiti čitanja
Naredni članakŠpirić: SDS i SDA složno rade protiv Srba