High Tech

Nikad viđeno rješenje: Samsung Galaxy S11 će imati potpuno inovativni slajder ekran (FOTO)

Samsung na godišnjem nivou podnese zahtjeve za veliki broj patenata koji se mogu ili ne moraju naći u budućim uređajima ili tehnologijama te kompanije.

Ovoga puta, južnokorejski gigant je patentirao efektivno rješenje za obezbjeđivanje najveće moguće površine ekrana na telefonu, koji je moguće smjestiti u džep.

Prijava za patent dizajn podnijeta je krajem 2018. godine, kod KIPO (Korean Intellectual Property Office). Patent je odobren krajem maja, a javno je objavljen 24. juna ove godine.

U okviru patenta se nalazi i 14 skica, na kojima je moguće vidjeti moderni dizajn telefona, sa takozvanim edge displejom kompanije Samsung.

Specijalna karakteristika ovog modela je što može da proširi širinu telefona, nakon čega se površina ekrana povećava za oko 50 procenata.

S obzirom na to da se radi o dizajn patentu, ne postoji detaljan opis, koji daje odgovore na pitanja kako će se ovakav smartfon koristiti.

Fotografije pokazuju da je ekran s desne strane uvećan, dok fleksibilni displej ostaje zaštićen od eksternih uticaja.

Ono što se kod dizajna ističe jeste i punch-hole sistem za kameru, koji je smješten u sredini gornjeg dijela ekrana. To znači da ovaj dio ekrana neće moći da se pomjera.

Patent ne pominje koliko kamera sočiva se koristi, a za potrebe 3D rendera, sajt LetsGoDigital se opredijelio za sistem koji Samsung trenutno primjenjuje na svoje premijum modele.

Foto: Prinscreen/Nl.letsgodigital.org

Izvor: B92


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close