Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je podržao vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, ali da nije otišao pred Sud BiH u Sarajevo jer su policijske strukture procijenile da postoji rizik za njegovo kretanje u Federaciji BiH.

– Žao mi je što nisam otišao tamo. Obratio sam se na svom Tviter nalogu i rekao sve u vezi Lukića – čovjeka koji je pokazao hrabrost i nije oklijevao da zaštiti interese Republike Srpske. Nisam otišao, jer naša policijska struktura procjenjuje da ima nekih rizika za moje kretanje u FBiH, ali sam u mislima sa Lukićem – rekao je Dodik u Banjaluci.

On je proces protiv njega i Lukića nazvao ciganijom u kojoj jedan sudija /Sena Uzunović/ sudi u dva predmeta koja su prethodno bila spojena.

– Ne mogu da vjerujem da je sudija pristao da sudi, sudija koji je bio angažovan u oružanim snagama muslimanskih formacija, koji je bio vojni sudija i baš u vrijeme kada je najveći zločin počinjen nad Srbima u Konjicu nije zabilježena nijedna presuda – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da su Sud i Tužilaštvo BiH “institucije zle namjere prema Republici Srpskoj”.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakOdnosi Srpske i Srbije na istorijskom maksimumu
Naredni članakPročitana optužnica protiv Lukića, naredno ročište 6. marta u isto vrijeme kad i Dodiku