Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Srbije u BiH Ivanom Todorovim, poželivši mu dobrodošlicu i mnogo uspjeha u profesionalnom angažmanu.

Zaključeno je da su odnosi Republike Srpske i Srbije na istorijskom maksimumu, što je i potvrđeno dosadašnjom uspješnom saradnjom u oblastima privrede, infrastrukture, obrazovanja, nauke i tehnologije, kulture i sporta, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je naglasio važnost dogovorene saradnje kroz implementaciju novih zajedničkih projekata, istakavši značaj njegovanja bratskih veza Srpske i Srbije.

On je izrazio zahvalnost Srbiji za iskrenu podršku u svim važnim pitanjima i projektima koji doprinose unapređenju života građana širom Republike Srpske.

Sagovornici su se osvrnuli i na poseban značaj zajedničkog obilježavanja važnih nacionalnih praznika Republike Srpske i Srbije, naglasivši da se time odražava jedinstvo u pogledu zajedničke istorije, ali i budućnosti.

Todorov je zahvalio Viškoviću na dobrodošlici i prijateljskom razgovoru, izrazivši nadu da će za vrijeme njegovog mandata saradnja nastaviti da se kreće uzlaznom putanjom.

Sagovornici su razmijenili i mišljenja o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, kao i o drugim značajnim temama.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakVišković: Lukić postupao u okviru onog što nalaže Ustav i zakon
Naredni članakMilorad Dodik: Nisam otišao u Sarajevo zbog procjena o bezbjednosnim rizicima (VIDEO)