Vijesti

Kružne raskrsnice smanjiće gužve ka Doboju

Booking.com

DOBOJ – Sezona godišnjih odmora je na izmaku, ali to nije smanjilo broj automobila na magistralnom putu M17, ali i regionalnim putevima koji vode ka Doboju, koji je na tranzitu u pravcu mora, pa se duge kolone očekuju sve dok školsko zvono ne natjera roditelje da se s djecom vrate kućama.

 

“Doboj je čvorište puteva i s izuzetno velikim brojem vozila, naročito u ljetnom periodu. Puno vozila je ovdje u tranzitu i samim tim mnogo posla i mnogo problema i za grad i za nadležnu Policijsku upravu kako omogućiti da taj saobraćaj bude i bezbjedan. Ove godine za šest mjeseci osam poginulih lica je na području Policijske uprave Doboj”, kaže Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

Bezbjednost saobraćaja sigurno će poboljšati kružne raskrsnice, čiju gradnju Dobojlije s nestrpljenjem očekuju, a koja je iz nadležnih lokalnih i republičkih institucija najavljena krajem juna prošle godine.

“Skoro smo imali sastanak sa direktorom ‘Puteva RS’, radi se intenzivno na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, koji su u nadležnosti dobrim dijelom ‘Puteva RS’, kako bismo mogli uskoro krenuti u gradnju kružnih tokova, koji su zaista neophodni na ovom pravcu M17”, navela je Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboj, rekao je  da su četiri ulaza u grad koja su kritična.

“U Agenciji za bezbjednost saobraćaja RS su upoznati da ‘Putevi RS’ preduzimaju određene aktivnosti i da ćemo ta uska grla u narednom periodu riješiti”, kazao je on.

Prema nezvaničnim informacijama, odbornici bi o lokaciji kružnih raskrsnica mogli raspravljati na narednom skupštinskom zasjedanju, na kojem bi moglo doći do izmjene odluke i promjene mjesta gdje bi bile građene.

Za koji dan počinje nova školska godina, pa su u Gradskoj upravi odlučili da se pozabave školarcima.

“Postavili smo novu signalizaciju, hladnu plastiku kod svih škola u gradu, ali isto tako i na selima, i cilj nam je da još više podignemo na veći nivo bezbjednost učenika, ali i samih građana”, kazao je Jerinić.

Da bi vozači i pješaci ubuduće bili sigurni na putevima lokalna vlast će u saradnji s Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS formirati savjet za bezbjednost saobraćaja grada Doboja.

Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close