Vijesti

Kovačević: SDA – jedina retrogradna politička snaga u BiH

SDA jedina je retrogradna politička snaga u BiH jer nikada nije odustala od svoje sramne islamske politike zasnovane na “Islamskoj deklaraciji” njihovog osnivača Alije Izetbegovića, koji je želio šerijatsku BiH u kojoj nema prava za nemuslimane i nebošnjake, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Komentarišući zaključke Glavnog odbora SDA, u kojima se, između ostalog, poziva na uvođenje sankcija predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog “secesionističkih prijetnji”, Kovačević je rekao da SNSD ostaje privržen Dejtonskom mirovnom sporazumu, zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske, ali i dejtonske BiH, što svima treba da bude jasno.

– Misim da su oni u SDA uobrazili da mogu na bilo šta da pozivaju sve nivoe vlasti u BiH. Oni mogu da se bave jednim dijelom FBiH, tačnije pet i po kantona u kojima dobijaju glasove i u kojima se nešto pitaju. Neka im ne pada na pamet da daju bilo kakve packe i smjernice Srpskoj, jer ovdje apsolutno nikoga ne zanima to što oni misle – naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, iz SDA od potpisivanja Dejtonskog sporazuma nikada nisu pokušali da daju priliku miru, razgovorima i dijalogu, već na nasuprot tome stalno traže od dijela međunarodne zajednice da ispunjava njihove želje i političke ciljeve koji su definisali još prije nego što su izazvali građanski rat u BiH.

– Republika Srpska u potpunosti ostaje privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu, ustavnom poretku dejtonske BiH i zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srpske – zaključio je Kovačević.

Glavni odbor SDA optužio je Srbiju za, kako tvrde, učestale uzurpatorske atake na resurse BiH i pozvao na uvođenje sankcija predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog “secesionističkih prijetnji”.

Foto: atvbl.com

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close