Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je za Srnu da je insistirao da sastanak Neformalnog ministarskog savjeta Energetske zajednice bude održan u Banjaluci i da Republika Srpska prvi put bude domaćin ovakvog skupa, budući da je BiH u decembru prošle godine preuzela predsjedavanje Energetskom zajednicom.

– Energetika je strateški važan sektor u Srpskoj i FBiH, a zadatak institucija na nivou BiH je da, u skladu sa ustavnim nadležnostima, pruže maksimalnu podršku entitetskim strukturama u daljem ravoju i unapređenju energetskog sektora – istakao je Košarac.

U Banjaluci će sutra biti održan sastanak Neformalnog ministarskog savjeta Energetske zajednice, kojim će predsjedavati zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i zamjenik generalnog direktora Generalnog direktorata Evropske komisije za energiju Mehtid Versderfer .

Na sastanku će biti razgovarano o aktuelnim temama u energetskom sektoru, poput tržiša električne energije, pripremama za predstojeću zimu sa osvrtom na bezbjednost snabdijevanja, uvođenju ETS, CBAM i drugo.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakU četvrtak sjednica Savjeta ministara u Mostaru
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 01.07.2024. godine