Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović sada lažima pokušava da opravda nedavni diplomatski fijasko u Njujorku otuđene grupe bošnjačkog kadra u zajedničkim institucijama, te poručio da su za takav ishod krivci isključivo oni i njihova višedecenijska zabluda da BiH pripada samo Bošnjacima.

– Možete misliti kako je čista i ubjedljiva pobjeda kada Bećirović svaki dan mora ubjeđivati javnost da je uopšte postignuta – naveo je Košarac povodom najnovije Bećirovićeve tvrdnje da je BiH “ubjedljivo pobijedila” na nedavnoj sjednici Generalne skupštine UN i da je to “nemoguće osporiti”.

Košarac je za Srnu istakao da što se tiče same rezolucije, njeni predlagači i lobisti u BiH nisu porazili nikoga osim Ustav i zakone sopstvene zemlje.

– Za to im nisu krivi ni /predsjednik Srbije Aleksandar/ Vučić, ni /predsjednik Republike Srpske Milorad/ Dodik, ni /srpski član Predsjedništva BiH Željka/ Cvijanović, niti drugi koji na to upozoravaju, već isključivo oni i njihova višedecenijska zabluda da BiH pripada samo Bošnjacima i da je stavove bošnjačkog naroda moguće prezentovati kao zvanične i jedine relevantne u BiH – poručio je Košarac.

Košarac je naveo da Bećirović sada lažima i napadima na Vučića pokušava da opravda diplomatski fijasko.

– Bećirović kaže da u UN nije bila sportska utakmica, ali je zato njegov ambasador Lagumdžija 15 minuta nakon završetka sjednice rezultat glasanja prokomentarisao u košarkaškom žargonu. Da li to znači da je Lagumdžija time uvrijedio žrtve ili je bošnjačkom kadru čak i to dopušteno? – upitao je Košarac. 

Foto: rtrs.tv

Izvor. SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Održano predavanje o reproduktivnom zdravlju za žene zaposlene u Gradskoj upravi (VIDEO)
Naredni članakStevandić: Nećemo imenovati sudije u Ustavni sud BiH (VIDEO)