Izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da su mu pojedini predstavnici međunarodne zajednice rekli da je Milorad Dodik u pravu u vezi sa zahtjevom da se poštuje Dejtonski sporazum, govori u prilog činjenici da je Srpska uvijek bila za poštivanje Dejtona, rekao je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

On je gostujući na našem Јutarnjem programu naglasio da predstavnici međunarodne zajednice u razgovorima sa predstavnicima Srpske iza zatvorenih vrata uvijek naglašavaju i potenciraju poštivanje Dejtonskog sporazuma.

– Međutim, kada izađu sa sastanka i kada se uključe kamere, pričaju drugu priču, krenu pritisci na Srpsku i etiketiranje krivice za trenutno stanje u BiH. Govore da je sve krenulo iz Republike Srpske i da je za stanje u BiH krivac Srpska i njeno rukovodstvo – kaže Klokić.

On naglašava da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dokazani prijatelj Srpske koji potvrđuje da je politika Republike Srpske i predsjednika Dodika ispravna, a to, kako kaže, iza zatvorenih vrata potvrđuju i predstavnici međunarodne zajednice.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakInvesticioni forum “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” u Banjaluci
Naredni članakGenesis dostigao globalnu prodaju od milion automobila