Srpska demokratska stranka poziva ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da objasni javnosti kako to da su njemu i njegovom šefu Miloradu Dodiku preko noći postali bliži američki instruktori i turski radari od ruskih, te zašto se odriču Protokola o saradnji između MUP-a RS i Državnog ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije kojim je predviđeno da naše specijalne jedinice prolaze obuku sa ruskim specijalcima!?

Zar je došlo vrijeme da su Dodiku i Lukaču bliži čak i Turci od kojih nabavljaju radare ili Iranci sa kojima uspostavljaju visok stepen saradnje od naših tradicionalnih prijatelja Rusa!?”, pitaju iz SDS-a.

Kako se u saopštenju navodi, godinama iz Dodikovog propagandnog štaba, čiji dio je i Lukačev kabinet, slušamo kako američki bezbjednjaci i obvještajci ovdje spremaju ”narandžastu revoluciju”, ”vruću jesen”, ”obojeno proljeće”, ”ukrajinski i makedonski scenario”, a sada ministar priznaje da oni u stvari obučavaju našu policiju! Da li to znači da je i naša policija dio ”obojenih revolucija” ili, pak, i sam Lukač nesvjesno priznaje da su svi ti scenariji bili plod mašte, klevetanja opozicije i  zastrašivanja naroda!?

Srpska demokratska stranka poziva predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da balast sankcija pod kojima se našao i strah od američke administracije, ne lomi pranjem ruku od saradnje sa prijateljskom ruskom policijom koja je jedna od najbolje obučenih na svijetu.

Od ministra Lukača očekujemo da pokaže hrabrost i nastavi saradnju sa ruskim instruktorima i njihovom policijom u skladu sa onim što je 2015.godine potpisao. U suprotnom, i Lukač i Dodik će pokazati da nisu ni proamerički ni proruski nastrojeni, već da ih isključivo vode lični interesi“, navode iz SDS-a.

(BN)

Prethodni članakDoboj uz male-velike heroje i njihove roditelje!
Naredni članakTežiti razvoju i napretku zemlje