Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović sa Ekonomskog foruma u Sarajevu je poručio da je napredak jedini ključ za rješavanje svih nesporazuma u BiH, a da siromaštvo sva pitanja usložnjava te zemlju i cijeli region gura u nazadak.

“Ključ je da se narednih osam godina donosioci odluka posvete razvoju i napretku zemlje, a da druga pitanja koja su do sada bila svakodnevica skinemo s liste prioriteta. Potrebna nam je dramatična promjena prioriteta. Tako će nam biti bliži put ka EU”, naglasio je Šarović.

Istakao je da povećanje konkurentnosti BiH zavisi od saradnje na svim nivoima vlasti. Kazao je i da se često uljepšava slika bh. ekonomije.

“Ekonomski pokazatelji jesu solidni, ali to ne smije da nas zavarava, jer BiH, ali i cijeli region ne napreduju dovoljno brzo”, naveo je Šarović.

”Ekonomski forum BiH 2018” planiran je da kreira sinergiju djelovanja kreatora ekonomskih politika, poslovne i akademske zajednice, a sve u cilju oblikovanja atraktivnog poslovnog ambijenta u BiH.

Izvor: Fena

Prethodni članakKako su preko noći američki instruktori i turski radari postali bliži od ruskih?!
Naredni članakOBA dala pozitivno mišljenje za uvoz 2.500 pušaka iz Srbije