Puštanjem balona i nošenjem zlatnih trakica u Doboju obilježen  Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti.

Broj oboljele djece iz godine u godinu raste, a svake godine kod više od 250 hiljada djece i adolescenata mlađih od 20 godina bude dijagnostifikovana neka maligna bolest.

Brankica Đurić član Udruženja „Iskra“ iz Banjaluke i majka desetogodišnje djevojčice kojoj je dijagnostifikovana leukemija, kaže da je sa dobojskog područja trenutno četvoro djece na liječenju u Banjaluci ili Beogradu, od malignih oboljenja.

Za svoju djevojčicu ne mogu još reći da se izliječila, ona i dalje ide na kontrole, na svaka tri mjeseca ili pola godine. I, ona je danas tu sa nama , kako bi podržala ostalu djecu, a tu smo i mi, roditelji, kako bismo pružili jedni drugim moralnu podršku i poslali poruku onima koji danas nisu bili sa nama, da smo u ovoj borbi zajedno, poručila je Đurićeva.

Riječi podrške djeci i roditeljima poslala je i majka Bojana Đurić , koja je i sama prošla kroz tu borbu. Djevojčici ove Dobojke takođe je dijagnostifikovana leukemija, a trenutno je u stanju remisije.

15. februar – Dan djece oboljele od maliginih bolesti obilježen je u organizaciji Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ iz Banjaluke, uz podršku Gradskog odbora Srpske demokratske stranke i Aktiva mladih ove stranke u Doboju.

Nažalost, statistike kažu da svake dvije minute jedna porodica u svijetu čuje strašnu rečenicu- vaše dijete ima rak. Iz tog razloga mi smo odlučili da obilježimo ovaj Dan, te da podignemo svijest građana o ovoj temi i problemu, izjavio je predsjednik Aktiva mladih  GO SDS Doboj Aleksandar Goganović.

On je zahvalio predsjedniku GO SDS Doboj Obrenu Petroviću što je podržao ovaj skup, sa kojeg su poslate poruke ljubavi  i podrške oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.

RTV DOBOJ

Prethodni članakOdluka dobojskog suda: Zlostavljačima Bogdana Rakića devet godina robije
Naredni članakKako su preko noći američki instruktori i turski radari postali bliži od ruskih?!