Doboj

JZU ”Dom zdravlja” Doboj: Važno obavještenje za pacijente!

Poštovani korisnici zdravstvenih usluga JZU Dom zdravlja Doboj, usljed pogoršanja epidemiološke situacije koja je nastupila nakon novogodišnjih i božićnih praznika, kako bismo izbjegli dugotrajno čekanje i opterećenje zdravstvenih radnika, preporučujemo da ako imate kliničke simptome (blago povišena temperatura do 38 stepeni, hunjavica, kihanje, bolovi u mišićima) u radne dane, nakon praznika, telefonski kontaktirate svog porodičnog doktora ili zamjenski tim da biste dobili dalje instrukcije i riješili administrativne obaveze (testiranje, potvrde, doznake i slično).

O vremenu i rezultatima testiranja bićete obaviješteni od strane Higijensko-epidemiološke službe. Ukoliko je rezultat pozitivan savjetujemo da se javite telefonski porodičnom ljekaru, zamjenskom timu ili u COVID ambulantu, kako biste dobili dalje instrukcije. Ovo uputstvo se odnosi i na pacijente koji su samostalno uradili brzi test čiji je rezultat pozitivan. Nakon toga ukoliko imate lakšu kliničku sliku naša preporuka je da:

  • ostanete u svojim kućama i izolujete se
  • uzimate simptomatsku terapiju (topli napici, vitamin C, vitamin D3 i cink),
  • za povišenu tjelesnu temperaturu možete uzeti ibuprofen ili paracetamol prema preporukama za vašu dob i
  • da budete u telefonskom kontaktu sa vašim porodičnim ljekarom.

Ukoliko povišena temperatura traje duže od 3 (tri) dana pozovite vašeg porodičnog doktora ili se javite u COVID ambulantu telefonom da dobijete dalje instrukcije.

U slučaju kratkoće daha, otežanog disanja ili naglog pogoršanja drugih tegoba javiti se u COVID ambulantu, a nakon 19:00 časova u Službu hitne medicinske pomoći.

MOLIMO VAS DA NE UZIMATE ANTIBIOTIKE SAMOINICIJATIVNO!

Umjereno teška i veoma teška klinička slika zahtijevaju pregled i liječenje od strane doktora.

COVID ambulanta će raditi svaki radni dan od 9.00 do 16.00 časova. Konsultacije i zakazivanje pregleda vrši se na brojeve telefona 065 548 203 i 065 519 653.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: JZU ”Dom zdravlja” Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close