Savjetnik zamjenika ministra odbrane Mladen Joksimović oštro je osudio napad na zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Aleksandra Goganovića u Sarajevu, nakon političkog sudskog procesa predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Joksimović je rekao da smatra neprimjerenim i kontraproduktivnim Helezovo indirektno pozivanje na linč Goganovića, nakon što je on najavio podizanje optužnice protiv Goganovića zbog njegovog prisustva na obilježavanju Dana Republike Srpske – 9. januara u Banjaluci.

On je istakao da svakodnevno kroz svoj rad svjedoči Goganovićevom maksimalnom zalaganju na izgradnji bezbjednosnih sistema i dijaloga, te da osuđuje svaki oblik pozivanja na nasilje.

-Vjerujem da dijalog, razumijevanje i saradnja predstavljaju ključne elemente izgradnje zajedničke budućnosti. Rat nije put koji želimo slijediti. Umjesto toga, pozivam nas da podstićemo dijalog, razmjenjujemo ideje i gradimo mostove prema miru. Stoga pozivam na poštovanje srpskih nacionalnih interesa i Republike Srpske – naglasio je Joksimović.

Podsjećamo napadači na Goganovića su sve vrijeme uzvikivali: „Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”, ali je zahvaljujući pravovremenoj i brzoj intervenciji članova njegovog kabineta Goganović zaštićen od linča. On je uprkos ovoj jako neprijatnoj situaciji ostao smiren i dostojanstven, ne dozvolivši da ga napadači isprovociraju.

Iz kabineta zamjenika ministra odbrane BiH očekuju da nadležne institucije reaguju na ovaj huliganski napad i vrijeđanje zamjenika ministra odbrane.

Pripremio: Igor Jovanović

Foto: Ustupljena fotografija

RTV Doboj

Prethodni članakStevandić: Napad na Goganovića rezultat stalne harange protiv Srba
Naredni članakVulić: Napad na Goganovića pokazuje da Helez ima paravojnu formaciju koja radi na tome da je što manje Srba u FBiH