Vijesti

Jerinić: Boriti se za što manji priliv migranata

Booking.com

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da će se ovaj grad posredstvom republičkih institucija, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, boriti da što manje migranata dođe u njega, te ocijenio da je za probleme u vezi sa migrantskom krizom u BiH “najveći krivac operativni tim na nivou BiH i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehiničkom mandatu Dragan Mektić, koji je na njegovom čelu”.

Komentarišući najave da bi migrantski centar mogao biti formiran na teritoriji opštine Doboj-Istok, koja se nalazi na granici Republike Srpske i Federacije BiH, Jerinić je ocijenio da bi to bio problem za grad Doboj. 

“Ne zna iz kojih razloga Mektić i njegov tim centre za migrante prvivlače bilo kojem dijelu Republike Srpske, a pogotovo Doboju. Problem je trebalo riješiti na granici i spriječiti da migranti uđu u BiH. Očigledno nemaju odgovor na to. Nesposobni su da to urade i da zatvore naše granice i zato imamo ovaj problem”, ocijenio je Jerinić. 

Jerinić je rekao da je stav predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović vrlo jasan, a to je da Srpska nema prostora za migrantske centre. 

On je dodao da je bio u kolektivnom centru u Bihaću, te da je Doboj određenim sredstvima pomogao ovom gradu. 

“Razumijem gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića koji ima taj problem i vidio sam kojih je razmjera”, rekao je Jerinić.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close