Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović poručio je da Republika Srpska ne želi nikakvo zveckanje oružjem u BiH, te da srpski narod želi da živi i radi u miru, sa svima.

Goganović je istakao da je Republika Srpska opredijeljena da razvija Oružane snage BiH, ali insistira da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, koji je jasno precizirao da se sve odluke u BiH moraju donositi u dogovoru tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

– Nikada nećemo pristati ni u sistemu odbrane, ni u BiH na težnje pojedinaca da bude ostvarena dominacija jednog naroda nad ostalim – izjavio je Goganović na prijemu koji je povodom Božića organizovao u kasarni “Kozara” u Banjaluci.

Goganović je ocijenio da je prethodna godina za Srbe u sistemu odbrane bila opterećena, ali da su uspjeli da odgovore svim izazovima.

– Uspjeli smo da sačuvamo naš nacionalni identitet, a da ni na kakav način ne ugrozimo multietničnost Oružanih snaga BiH – napomenuo je Goganović.

U kasarni “Kozara” u Banjaluci danas je upriličen prijem povodom pravoslavnog Božića kojem prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH, predstavnici republičkih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, lokalnih zajednica i republičkih ustanova, generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, te vojni atašei Rusije i Kine.

Prijem su organizovali zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva tog ministarstva, te Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk.

Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk postrojen je dočekao zvaničnike Republike Srpske.

Prije prijema i svečane trpeze, u Crkvi Svetih novomučenika jasenovačkih u kasarni “Kozara” Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakBukejlović: Propusti u radu kazneno-popravnih zavoda biće sankcionisani
Naredni članakVišković: Sistemsko nastojanje sarajevskih političkih elita za eliminaciju Srba sa vjekovnih ognjišta