Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da je nakon 11 godina general iz reda srpskog naroda preuzeo dužnost načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i da je general-major Gojko Knežević najbolji je izbor za prvog čovjeka Oružanih snaga BiH.

On je istakao da su Kneževićevo bogato iskustvo, smirenost i profesionalnost potrebni Oružanim snagama BiH u izazovnim vremenima.

Goganović je čestitao svim novoimenovanim generalima i istakao da od njih očekuje profesionalni pristup radnim zadacima i da im položaj pripadnika Oružanih snaga BiH bude na prvom mjestu.

– Vjerujem da će general Knežević sa svojim zamjenicima iz reda druga dva konstitutivna naroda imati korektnu saradnju i da će u mnogo čemu biti primjer meni i mojim kolegama u Ministarstvu odbrane /ministru Helezu i zamjeniku ministra Galiću/ kako se treba raditi na dobrobit svih pripadnika multietničkih snaga BiH iz reda sva tri naroda – naveo je Goganović.

On je dodao da se samo kompromisom, dogovorom i međusobnim uvažavanjem može razvijati sistem odbrane.

General Gojko Knežević preuzeo je danas dužnost načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH od Senada Mašovića, a primopredaji prisustvovali su i ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez i zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Srpska korak ispred mnogih u regionu prema broju žena na važnim pozicijama
Naredni članakDOBOJ: Slavko Kovačević predsjednik Aktiva penzionera GrO SNSD Doboj (FOTO)