Zdravstvenim ustanovama, koje su za to stekle uslove, danas je nastavljeno omogućavanje rada u Integrisanom zdravstvenom informacionom sistemu (IZIS) i broj ustanova koje počinju da rade u IZIS-u se konstantno mijenja, odnosno povećava, saopštio je Fond zdravstvenog osiguranja Srpske.

Između ostalih, IZIS je omogućen u bolnicama u Zvorniku, Foči, Trebinju, Gradišci, Specijalnoj bolnici Modriča, te u više domova zdravlja.

– Podsjećamo, kada je u pitanju primarni nivo, omogućen je rad u svim segmentima IZIS-a izuzev laboratorije i elektronskih recepata, umjesto kojih se za sada lijekovi propisuju na štampanim receptima – istakli su iz Fonda.

Prema informacijama iz zdravstvenih ustanova koje su počele da rade u IZIS-u sve funkcionalnosti sistema koje su omogućene rade nesmetano, uključujući uvid u istoriju medicinskih podataka, te je rad ljekara znatno olakšan.

Navodi se da će i u narednim danima se nastaviti sukcesivno omogućavanje rada u IZIS-u onim zdravstvenim ustanovama koje su sprovele neophodne sigurnosne mjere. 

– Imajući u vidu kompleksnost ovog informacionog sistema, sa više od 10.000 korisničkih naloga, te težinu naprednog hakerskog napada, “oporavak” sistema se sprovodi najbržom mogućom dinamikom zahvaljujući maksimalnom angažovanju Fonda zdravstvenog osiguranja i održavaoca sistema -dodaje se u saopštenju.

Foto: FZO

Izvor: RTRS

Prethodni članakLinta: Helezova huškačka politika dovela do napada na Goganovića
Naredni članakKaran: Ne dirajte u našu imovinu, tjerate nas da BiH vratimo na “fabrička podešavanja”