Napad na zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandra Goganovića u Sarajevu rezultat je huškačke politike ministra odbrane Zukana Heleza i drugih bošnjačkih političara koji se ne mogu pomiriti sa činjenicom da postoji Republika Srpska i da se 9. januar obilježava kao Dan Republike, izjavio je predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

– Helez konstantno širi mržnju i netrpeljivost prema Srbiji, Republici Srpskoj i srpskom narodu da bi prikupio političke poene u bošnjačkom narodu – naveo je Linta u pisanoj izjavi Srni.

On je naglasio da to za posljedicu, između ostalog, ima učestale antisrpske incidente u Federaciji BiH, destablizaciju situacije u BiH i produbljivanje podjela i nepovjerenja između srpskog i bošnjačkog naroda.

Linta je poručio da, uprkos svemu, rukovodstvo Republike Srpske treba da istraje u borbi za mir, poštovanje izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma, te na jačanju i razvoju Republike Srpske.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović napadnut je juče u Sarajevu nakon političkog sudskog procesa predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, potvrdio je za Srnu šef kabineta zamjenika ministra odbrane Aleksandar Nikolić.

Nikolić je rekao da je ministar odbrane Zukan Helez, nakon najave podizanja krivične prijave protiv zamjenika ministra odbrane zbog prisustvovanja obilježavanju Dana Republike, indirektno pozvao bošnjački narod na linč Goganovića.

On je naveo da je Goganović sklonjen u službeno vozilo i na taj način zaštićen od linča, dodajući da su napadači sve vrijeme uzvikivali: “Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”.

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra zahlađenje i snijeg
Naredni članakFZO Srpske: Nastavljeno omogućavanje rada u IZIS-u