Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić pozvao je danas sve članove Boračke organizacije Republike Srpske na jedinstvo i na odbranu Republike Srpske i njenih institucija.

Obraćajući se na Izbornoj skupštini BORS-a u svoje i u ime predsjednika Republike, Egić je rekao da je danas Srpska najviše ugrožena od kraja rata jer su napadnute njene institucije, visoko obrazovanje i imovina.

– To sve treba da nam ukaže koliko opet treba da se saberemo i da zajedno branimo Srpsku i njene institucije” – naglasio je Egić.

Istakao da tu nisu potrebne podjele niti treba gledati ko je u kojoj organizaciji.

– BORS je jedan od najvašniji stubova našeg društva, odnosno Republike Srpske i kao organizacija koja broji najviše članova treba da bude i najodgovornija – rekao je Egić.

Egić je okupljenima pročitao pismo predsjednika Republike Milorada Dodika koji zbog ranije preuzetih obaveza nije bio u mogućnosti da prisustvuje Izbornoj skupštini.

– BORS od početka svog djelovanja ima veliki značaj za sve one koji su služili i žrtvovali se za odbranu Republike Srpske i stoga je obaveza i zadatak institucija Srpska da zajedno sa Vama radimo na unapređenju položaja svih pripadnika boračke populacije u Republici Srpskoj – poručio je Dodik u pismu.

Dodik je naveo da je Izborna skupština BORS-a prilika da se svi sa ponosom sjete heroja i da im se oda poštovanje i neizmjerna zahvalnost jer su svojim herojstvom sačuvali slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

U Banjaluci je u toku Izborna skupština BORS-a na kojoj treba da bude izabrano novo rukovodstvo za naredne četiri godine.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakVišković: Srpska traži poštovanje Ustava i opredijeljena je za evropski put
Naredni članakŠulić: Marfi da shvati da Dodik crpi legitimitet iz naroda Srpske