Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković upoznao je danas u Banjaluci ambasadora Holandije u BiH Henka van den Dola o stavovima Republike o najvažnijim političkim pitanjima i istakao da Srpska traži poštovanje Ustava i zakona i ne želi ništa više od toga.

Tokom nastupne posjete Van den Dola sagovornici su u otvorenom razgovoru razmijenili mišljenja o evropskoj perspektivi BiH i tom prilikom Višković je poručio da je Republika Srpska opredijeljena za evropski put, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

– EU je pred BiH postavila 14 prioriteta i Republika Srpska je spremna da razgovara o tome i riješi svih 14, bez obzira koliko oni bili teški. Takođe, smatram da EU nije kompletna bez zemalja zapadnog Balkana – rekao je Višković.

On je dodao da se u BiH samo razgovorom i dogovorom može doći do najboljih rješenja za građane i da je od ključne važnosti da se domaći legitimno izabrani predstavnici dogovaraju o najvažnijim pitanjima, bez bilo kakvih uticaja.

Višković je poželio dobrodošlicu novom holandskom ambasadoru i izrazio nadu da će imati uspješan boravak u BiH, naglasivši da će uvijek biti otvoren za razgovor o svim temama i izrazio uvjerenje da će ekonomska saradnja biti podignuta na još viši nivo.

– Zahvaljujem vam na posjeti i smatram da je ovo jedini ispravan način da se razumije ova zemlja i njeno uređenje – istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Van den Dol rekao jer da ga ohrabruje što premijer Srpske podržava evropski put BiH.

– Veoma sam zahvalam premijeru Viškoviću što me je upoznao sa stavom Republike Srpske. Ohrabruje me što premijer podržava evropski put BiH. Znamo da je taj proces dug i da je ispunjavanje 14 prioriteta samo početak tog puta – poručio je Van den Dol, zahvalivši Viškoviću na prijemu i na tome što ga je upoznao sa stavom Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Hapšenje zbog protivpravnog lišavanja slobode, napada i prijetnji
Naredni članakEgić pozvao članove BORS-a na jedinstvo i odbranu Srpske i njenih institucija