Vlast u Federaciji treba da vodi računa o načinu na koji govori o Republici Srpskoj, jer je Republika Srpska strana u dejtonskom procesu i u svemu u BiH ravnopravna sa FBiH, poručio je Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske.

– U EU se ne može ići ako za sve svoje neuspjehe račun ispostavite Srpskoj i odbijate da izvršite dogovor iz jula, kada je utvrđeno šta ćemo raditi u kojem mjesecu. Konstantne i neosnovane optužbe na račun Srpske jasno govore da nisu uspjeli ništa da riješe i dogovore, te da im to služi da bi se opravdali onima koji su ih postavili. Očigledno je da ne biraju sredstva da bi to postigli – napisao je Dodik na društvenoj platformi Iks.

Navodi da svaki čovjek u BiH ima i oči i uši, i čuje i vidi da ti isti predstavnici “trojke” daju apsolutnu podršku ministru koji je svojim ponavljanjem krivičnog djela – davanje lažnog iskaza, ozbiljno narušio bezbjednosnu situaciju u BiH i tim svojim opasnim djelovanjem nastavlja da nanosi štetu i BiH i svim narodima koji ovdje žive.

– U normalnim zemljama i među normalnim ljudima, takav štetočina kakav je Helez bi bio zaustavljen. Neka vode računa o tome šta govore, jer niko ovdje nije ni lud ni naivan. Uslov za dalji napredak ka EU putu je da se poštuju raniji dogovori koje smo postigli i svi ovi spinovi neće pomoći, niti će Republika Srpska dozvoliti da se izigra ono što je prioritet – rekao je Dodik.

Podsjetio je da je dogovoreno još u septembru da se riješi pitanje Ustavnog suda BiH.

– To ne žele, što znači da su prekršili dogovor. Ako je tako, a jeste, dogovor je propao i ne postoji, sada bi da krivicu prebace na mene. Na njihove laži sam već navikao. Ako neko misli da ćemo dopustiti da se ovakve neistine plasiraju i da ćemo ćutati, grdno se vara. Misle da su mudri ako bacaju drvlje i kamenje na SNSD i mene, ali i ta mudrolija ima svoj rok trajanja. Na kraju dana morate položiti račune i onda se vidi sve, i ko blokira i ko priča laži – rekao je Dodik.

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/bg

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Spreman za dogovor na nivou BiH, ali prioritet Zakon o Ustavnom sudu (VIDEO)
Naredni članakU budžetu više sredstava za sve korisnike boračko-invalidske zaštite (VIDEO)