Voleo bih da predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin dobije maksimalnu podršku naroda na izborima. On je jak vođa, rekao je u intervjuu za RT Milorad Dodik.

– I on to zaslužuje, a ako neki Rus odjednom posumnja, samo treba da se sjeti kakva je država bila pre njega – naveo je Dodik.

Podsjeto je da je Putin podigao Rusiju.

– To je sigurno. Tako ja to vidim. A ono što svetu sada treba jeste Putinov human politički pristup. Slušao sam njegov govor u Minhenu na bezbjednosnoj konferenciji 2007. godine i sve što se dešavalo posljednjih godina, on je tada predvidio od riječi do riječi – izjavio je Dodik.

Međutim, kako kaže Dodik, Zapad se ponašao arogantno.

– I uživajući u sopstvenom osećaju superiornosti, ignorisao je sve, uključujući i Rusiju, koja nikada nije bila zemlja koju treba ignorisati. Јa se kao političar ne miješam u unutrašnje stvari drugih država, ali ako govorimo o vrijednostima, vidite tačno kako se formira francuska vlada i ko ju je vodio. Budućnost koju stvara ovaj krug ljudi može izazvati samo užas. Zato je Putinu tako neophodno, kao i ljudima poput Orbana, Vučića i mnogih drugih: da vratimo vjeru u tradicionalne vrijednosti i način života – naveo je Dodik za RT.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Amerika vodi hibridni rat protiv Srpske
Naredni članakBudimir: Srpskoj važno da ima prijatelja poput Mađarske