Vijesti

Dodik: SNSD je najjača stranka i najodgovornija za Srpsku

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je danas da kao najmoćnija i najvažnija politička partija u Srpskoj SNSD na lokalnim izborima očekuje pobjedu i što je moguće bolji rezultat.

– Sve ankete, koje rade i naši protivnici, govore o tome da smo mi dva, tri puta jači od cjelokupne opozicije u Republici Srpskoj, što povećava i odgovornost koju imamo kao državotvorna politička partija, jer mi smo oni koji najsnažnije drže do Republike Srpske, u institucionalnom smislu – rekao je Dodik u Brčkom uoči sastanka Izvšnog komiteta SNSD sa gradskim i opštinskim odborima stranke u Izbornoj jedinici šest.

On je dodao da ne želi da kaže da se drugi ne bore za Republiku Srpsku, ali da je odgovornost SNSD tim veća jer ima i daleko veću podršku koju im je narod dao.

Dodik je naveo da je sastanak u Brčkom završnica stranačke turneje po cijeloj Republici Srpskoj, na kojoj su sagledali stanje u svim izbornim jedinicama, kako u lokalnim zajednicama što se tiče ekonomije i infrastukture, tako i stanje SNSD-a u smislu organizacije i akcione sposobnosti da uđe u izborni proces na najbolji mogući način.

– U Izbornoj jedinici šest SNSD ima velike ambicije, imajući u vidu da smo pravili određene aranžmane u Bijeljini, ovdje u Brčkom tradicionalno imamo dobru poziciju i u drugim opštinama nesmanjene ambicije za pobjedu i što je moguće bolji rezultat – istakao je Dodik.

Kao jednu od tema, Dodik je naveo ekonomiju i infrastrukturne projekte u Srpskoj.

– Napravićemo određenu inventuru, da vidimo šta je moguće od projekata koji su planirani na početku godine, jer je virus korona odnio znatna javna sredstva, a informisaćemo se i o stanju i pripremama vezanim za izgradnju auto-puta, koji je za nas primaran – poručio je lider SNSD.

Prema njegovim riječima, primarni je cilj da se u narednih pet godina sastavi autu-put od Srbije, preko Rače, sve do Doboja, dokle je već izgrađen auto-put od Banjaluke.

Dodik je u izjavi novinarima istakao i da Brčko distrikt ima podršku Republike Srpske, koja se veoma racionalno i razumno odnosi prema ovoj loalnoj zajednici, načinu na koji je pozicionirana i kako se razvija.

– Što se tiče SNSD-a u cjelini, gajimo zaista velike ambicije, a u svim izbornim jedinicama je dobro stanje stranke – zaključio je Dodik.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom Đorđa Kojić rekao je novinarima da je njihov cilj pobjeda na lokalnim izbora i najavio da će aktuelni gradonačelnik Siniša Milić biti ponovo njihov kandidat za tu poziciju.

Kojić je rekao da će SNSD u Brčkom učiniti sve da u lokalnoj skupštini ponovo bude i 13 srpskih poslanika, ocjenjujući da je to realno i ostvarivo.

– SNSD je do sada uradio mnogo, imamo 300 novih članova i spremni smo kao da će izbori biti sutra – rekao je Kojić.

On je zahvalio Dodiku i članovima Izvršnog komiteta SNSD-a jer su, kaže, sastankom u Brčkom pokazali da daju značaj Opštinskom odboru stranke i ovom gradu.

Sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvima gradskih i opštinskih odbora stranke iz Izborne jedinice šest u kojoj su Brčko, Bijeljina, Šamac, Donji Žabar, Pelagićevo, Ugljevik i Lopare održava se u hotelu “Јelena”.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close