Republika Srpska je svečanom proslavom najvažnijeg dana za sve Srbe, 9. januara, poslala poruku mira, ljubavi i slobode cijelom svijetu. Ne postoji jača sila od ljubavi prema otadžbini i svi stanovnici Republike Srpske su pokazali kako to izgleda kada volite i ne date svoje, rekao je predsjendik Republike Srpske Milorad Dodik.

Naveo je da Republika Srpska predstavlja slobodu za srpski narod.

– Ona je naš život i naša kuća i nikakve prijetnje koje slušamo godinama, pa i u ovim danima slavlja, nikada to neće promijeniti, samo su ojačale naše uvjerenje da je ono što radimo ispravno. Nema te sile koja može doći i nametnuti bilo kom Srbinu da voli neku tamo izmišljenu Bosnu, a da zaboravi na ponos i sreću koji se u njemu bude i pri samom pomenu imena Republike Srpske – poručio je predsjednik Republike Srpske.

Istakao je da “volimo svaki njen dio, njena polja, šume, livade i rijeke i zato ih ne damo i nikada nećemo dopustiti da nam otmu naše i da nam uzmu našu Republiku”.

– Nikakve ambasade, pa ni američke i britanske, i nikakvi Bećirovići, Komšići, Konakovići, Zvizdići, Salkići i slični likovi na političkoj sceni koji bi najradije da je BiH unitarna neće izmijeniti ni njenu istoriju, a ni realnost da je sastavnjena i od Republike Srpske, koja ih toliko nervira i koju toliko mrze. Mi ne želimo nikome ništa loše – istako je Dodik u objavi na Iksu.

Naglasio je da niko Srbe ne može natjerti da prihvate BiH.

– Naša poruka za njihovu mržnju je naša ljubav, koju ništa ne može oslabiti, pa ni prijetnje nekim procesuiranjima i napadima na naš narod.Pokazuju svoju nemoć. Naša kuća je naša Republika, pa neka se ljuti ko god hoće i neka pokuša šta hoće. Mi nigdje ne idemo i svoje nikome ne damo. Republika Srpska živi jače i snažnije u srcu svakog Srbina i drugih koji žive ovdje i svu svoju snagu ću usmjeriti da bude sve jača, moćnija, uređenija i ljepša – zaključio je Dodik.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Nemoguće povući paralelu između Ukrajine i situacije na Kosovu
Naredni članakU užem izboru za NIN-ovu nagradu 12 romana