Ljudi poput hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića uništili su svaki rejting BiH. On i dalje pokušava da na svakom mjestu, koristeći priliku u posljednjem mandatu, ocrni Srpsku, poručio je Milorad Dodik predsjednik Srpske.

– To su posljednji trzaji Komšića, kojeg su svi pustili niz vodu, da se dodvori muslimanima, da naknadno dobije neku poziciju. BiH ne može napredovati nikada dok takvi tipovi, koji na račun prevare oduzimaju mjesto legitimnim predstavnicima, ruše osnovne ustavne principe na kojima ona postoji i održava se u ovakvom obliku. To ne doprinosi povjerenju i ova permanentna kriza to jasno pokazuje – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Republika Srpska je, kaže Dodik, ponosna da se na svakom mjestu čuje njen glas i da ima nekoga poput Željke Cvijanović, koja na svakom mjestu razgovara i popravlja ovo što su “ovakvi i slični politički paraziti poput Komšića napravili”.

– Vidimo da je politička retorika postala nešto što se ocjenjuje ili osporava na nekim važnim sastancima. Danas su važniji sukobi koje gledamo u Ukrajini, pogotovo oni koje gledamo u Gazi. Neki misle da je retorika ta koja treba da se zaustavi – kaže Dodik.

Poručuje, da Republika Srpska ostaje privržena Dejtonskom sporazumu i da ne prihvata BiH mimo tog sporazuma.

– Ako je to pogubna retorika za njih, to je neko drugo pitanje. To je stvar političke borbe – poručio je Dodik.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Sutra hladnije uz kišu, na planinama moguć slab snijeg
Naredni članakDodik: Prvo zakon o Ustavnom sudu BiH, bez toga nema dalje!