Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da je Zakon o naoružanju i prometu vojne opreme Republike Srpske u skladu sa Ustavom BiH i da ne zalazi u nadležnosti zakona koji je donesen na nivou BiH.

– Nijednim svojim članom Zakon o naoružanju i prometu vojne opreme Republike Srpske nije preuzeo nadležnosti Zakona o naoružanju i prometu vojne opreme sa nivoa BiH – rekao je Mitrović u Vlasenici, komentarišući ocjenu Ustavnog suda BiH da nije u skladu sa Ustavom BiH Zakon o naoružanju i prometu vojne opreme Republike Srpske.

On je naglasio da je sigurno to da je zakon Republike Srpske u skladu sa Ustavom BiH.

– Mi smo u ovom trenutku iskoristili sve praznine u Zakonu na nivou BiH, odnosno ono što nije definisano, a što je potrebno upravo za funkcionisanje i realizaciju u ovoj privrednoj djelatnosti. To smo uradili tako da apsolutno stojimo pri tome da je Zakon o naoružanju i prometu vojne opreme na nivou Republike Srpske ustavan i da ne zadire u nadležnosti BiH – rekao je Mitrović.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 22. decembra prošle godine Zakon o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Srpskoj čiji je cilj unapređenje i razvoj ove proizvodnje kao djelatnosti od strateškog interesa.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Okružnom javnom tužilaštvu još nije dostavljen policijski izvještaj o krađi novca
Naredni članakVRIJEME: Sutra umjereno oblačno i sunčano, uz temperaturu vazduha do 29 stepeni Celzijusovih