Ideja Republike Srpske mora da ostane čista, istina je nezaobilazna, a Srpska se ne bori za svoju istinu, već za objektivan pristup činjenicama, poruka je srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa tribine “Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici”, koja se održava u Beogradu.

Povod za događaj koji podržava i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji su izvještaji nezavisnih međunarodnih komisija za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu i stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji.

– Јa sam uvjeren da ideja Republike Srpske mora da ostane čista, mora da bude besprijekorna i da mi moramo da odbacimo svaku vrstu satanizacije i prljanja tog imena i tog procesa. Rat svakako donosi svašta i stvari koje naravno nisu u okviru zakona i nisu u okviru morala i mi smo spremni da na tu temu pričamo, ali ne možemo da prihvatimo da priču koju rade vezano za navodni genocid u Srebrenici, iskoriste o nama kao genocidnom narodu ili Republici Srpskoj koja treba da se ukine, jer je takva – rekao je Dodik.

On je poručio da je Republika Srpska slobodarska i da će nastaviti da živi, dodajući i da tribine poput ove predstavljaju značajan doprinos istini.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakMučibabić: Rezolucija Skupštine opštine Sebrenica – jedina koja ima težinu
Naredni članakDOBOJ: Žene i djevojke sa invaliditetom diskriminisane