Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović nije u koordinaciji sam sa sobom kad priča o Republici Srpskoj, BiH, Rusiji i Americi i da bi bilo dobro da se sastavi i konačno shvati da živi u BiH koja je sastavljena i od Republike Srpske.

– Upravo zbog toga svaki dan mora da piše o Republici Srpskoj i tako pokazuje da bez nje ne može ništa. Ni lijevo ni desno, a pogotovo ne da uradi bilo šta jednostrano – napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Dodik naglašava da se Bećirović uzda u odgovor Zapada, poziva na nasilje i onda tvrdi da se bori protiv potencijalnog nasilja.

– Gotovo da zvuči kao politički Amerikanac. Od Amerike smo do sada vidjeli samo prijetnje silom. Vidimo to i svuda u svijetu, šta rade i koji su im interesi. Sva ova njihova naklapanja koja slušamo u posljednje vrijeme mogla bi voditi ka tome da komentarisanjem neke BiH i dizanjem tenzija na ovom prostoru pokušavaju prikriti sve svoje neuspjehe na globalnom planu, baš ono što Bećirović kaže da radi Rusija – poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske naglašavaju da pričaju o međunarodnim sporazumima, a prvi su ih srušili i u BiH i na KiM.

– To je velika i moćna Amerika, koja zna samo da prijeti i raspaljuje vatru među narodima. Oni su ti koji žive na sukobima drugih. Onaj ko se zalaže za pravdu, ne koristi nasilje, ali Amerikancima polazi sve za rukom, pa i da pričaju da su za mir dok vode rat. To misli i Bećirović, samo što ga niko ne doživljava. Može samo da piše, jer nije on taj koji odlučuje – dodao je Dodik.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVišković: Sistemsko nastojanje sarajevskih političkih elita za eliminaciju Srba sa vjekovnih ognjišta
Naredni članakSrpska će reagovati; Neprihvatljivo da postoji strani intervencionizam, posebno od nelegitimnog Šmita