ДОБОЈ, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Компанија "Жељезнице Републике Српске", заједно са "Жељезницама Федерације БиХ", потписале су данас уговор о међународном превозу робе са транспортном компанијом "Будамар логистик" из Словачке.

Kompanija “Željeznice Republike Srpske”, zajedno sa “Željeznicama Federacije BiH”, potpisale su danas ugovor o međunarodnom prevozu robe sa transportnom kompanijom “Budamar logistik” iz Slovačke.

Ugovorom je definisan prevoz ukupno 150.000 tona uglja, željezne rude i sirovog željeza koje će saobraćati prevoznim putem koridora “Pet ce” kroz BiH, na relaciji Luka Ploče-Čapljina-Šamac-Slovačka, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske”.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Željko Radić rekao je da će ugovorene količine robe za Slovačku dnevno prevoziti jedan par vozova, a ugovorom je definisano da se na mesečnom nivou do kraja godine prevozi oko 50.000 tona.

“U narednim danima očekujemo da se prvi par vozova zaputi ka srednjoj Evropi. Odlučni smo i istrajavamo u svojoj nameri, da budemo na usluzi privredi Republike Srpske, okruženju ali i šire”,poručio je Radić.

Ugovor o prevozu robe od Luke Ploče ka srednjoj Evropi, biće realizovan do kraja ove godine, sa tendencijom ugovaranja novih količina i još jednim parom vozova u 2023. godini.

Slovačka kompanija “Budamar logistik” zauzima istaknutu poziciju kada je u pitanju međunarodna špedicija i od svog osnivanja 2002. godine, postala je vodeća kompanija u Slovačkoj po pitanju transporta.

Foto: srna.rs

Izvor. SRNA

Prethodni članakiProne 14 ima veoma čudan problem
Naredni članakDOBOJ: Saborni spomen-hram sutra proslavlja krsnu slavu Malu Gospojinu (FOTO)